Rotaryclub de Zwijndrechtse Waard (de organisator van de Bedrijvenloop) kiest zo’n doel in overleg met de directie van Verkerk. Meestal betreft het een lokaal project in Zwijndrecht of directe omgeving. Voor 2024 is het goede doel ‘Het Fort’.

Wat is het Fort?
Het Fort is een stichting met meerdere vestigingen in Nederland die nu ook een locatie in Zwijndrecht opent en zich richt op kinderen die in sociaal economische kwetsbare gezinnen opgroeien en te maken hebben met armoede. Relevant is te vermelden dat Zwijndrecht in 2019 op plaats 16 stond voor wat betreft armoede in een gemeente. Ook is er een duidelijke koppeling met kindermishandeling waar Zwijndrecht nog hoger gerangschikt staat. 

De begeleiding van kinderen via het Fort richt zich op kinderen uit groep 5, 6 en 7. Het is een driejarig programma. Voor Zwijndrecht zijn er twee professionele kindercoaches aangetrokken. Vanuit relatie groeien de kinderen spelenderwijs in zelfvertrouwen en levensvaardigheden. Ze ontwikkelen competenties. De kinderen worden geselecteerd via de Zwijndrechtse scholen. De coaches werken samen met de Zwijndrechtse scholen. Het Fort heeft een ruimte kunnen krijgen bij Nehemia Zwijndrecht.

In 2024 is er een prachtig bedrag bij elkaar ontvangen van 21.000 euro.

 

Wat waren de goede doelen van afgelopen edities?

Het goede doel van 2023 was de kinderboerderij KibboehoeveSamen met Rotary Zwijndrecht Waal en Devel hebben we met de bedrijvenloop totaal € 20.000 opgehaald waarvan € 14.000 gedoneerd is aan de Kibboehoeve. 

Voor de Verkerkloop 2022 hebben we ons ingezet voor de natuur! Samen met Rotary Zwijndrecht Waal en Devel en Staatsbosbeheer is er een nieuw bos aangeplant tussen Zwijndrecht en Heerjansdam. Uiteindelijk zal het “Rotary Verkerk bos” een nieuw stuk natuur zijn voor de Drechtsteden waar iedereen van kan genieten. Een prachtig initiatief waar we helemaal achter staan! Dit jaar is er totaal € 20.000 gedoneerd.

Voor de Verkerkloop 2019 hebben we ons ingezet voor de Stichting Support Casper. Tevens was een deel van de opbrengsten voor het goede doel voor Stichting Zo Mooi Wonen. In totaal is er € 27.300 opgehaald!

Het goede doel voor de Verkerkloop 2018 was de "Schoolbus Natuureducatie"! In de Zwijndrechtse Waard krijgen de kinderen van alle basisscholen al 10 jaar natuurlessen in de natuur. Het vervoer van deze kinderen wordt steeds meer een uitdaging voor de kinderen en de scholen. Vandaar dat wij ons samen met Rotary Zwijndrecht Waal en Devel hebben ingezet voor het faciliteren van een schoolbus, speciaal voor deze natuurlessen! In totaal is er € 23.500 opgehaald.