Ieder jaar wordt door de organisatie in overleg met Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel een goed doel in de regio Zwijndrecht bepaald waar de opbrengst van de Verkerkloop naartoe gaat. Deze bijdrage komt vooral uit de opbrengst van de bedrijvenloop, die in 1999 voor het eerst geïntroduceerd is. Kijk voor meer informatie over het goede werk van de Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel op hun website: www.rotary.nl/zwijndrechtwaalendevel

Goede doel 2022
Voor de Verkerkloop 2022 gaan we ons inzetten voor de natuur! Samen met Rotary Zwijndrecht Waal en Devel en Staatsbosbeheer gaan wij een nieuw bos planten tussen Zwijndrecht en Heerjansdam. Uiteindelijk zal het “Rotary Verkerk bos” een nieuw stuk natuur zijn voor de Drechtsteden waar iedereen van kan genieten. Een prachtig initiatief waar we helemaal achter staan!

 

Wat waren de goede doelen van afgelopen edities?

Voor de Verkerkloop 2019 hebben we ons ingezet voor de stichting Support Casper. Tevens was een deel van de opbrengsten voor het goede doel voor Stichting Zo Mooi Wonen. In totaal is er € 27.300 opgehaald!

Het goede doel voor de Verkerkloop 2018 was de "Schoolbus Natuureducatie"! In de Zwijndrechtse Waard krijgen de kinderen van alle basisscholen al 10 jaar natuurlessen in de natuur. Het vervoer van deze kinderen wordt steeds meer een uitdaging voor de kinderen en de scholen. Vandaar dat wij ons samen met Rotary Zwijndrecht Waal en Devel hebben ingezet voor het faciliteren van een schoolbus, speciaal voor deze natuurlessen! In totaal is er € 23.500 opgehaald.