goede doel

Rotary Zwijndrecht Waal en Devel

 

Ieder jaar wordt door de organisatie in overleg met Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel een goed doel in de regio Zwijndrecht bepaald waar de opbrengst van de Verkerkloop naartoe gaat. Deze bijdrage komt vooral uit de opbrengst van de bedrijvenloop, die in 1999 voor het eerst geïntroduceerd is. Kijk voor meer informatie over het goede werk van de Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel op hun website: www.rotary.nl/zwijndrechtwaalendevel

 

Goede doel 2019 

Voor de Verkerkloop 2019 gaan we ons inzetten voor de stichting Support Casper. Iedere dag sterven er acht mensen aan alvleesklierkanker in Nederland. Vaak binnen een jaar. Wij willen daar verandering in brengen door onderzoek te steunen naar nieuwe behandelmethoden. De offciële benaming van het onderzoek dat we met deze campagne willen financieren is: oncolytische viro-immuno therapie (OVIT). Samen met Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel gaan we ons inzetten voor dit doel! Kijk voor alle informatie op www.supportcasper.nl

Tevens zal een deel van de opbrengsten voor het goede doel bestemd zijn voor Stichting Zo Mooi Wonen uit Zwijndrecht. 

 

Wat waren de goede doelen van afgelopen edities?

Het goede doel voor de Verkerkloop 2018 was de "Schoolbus Natuureducatie"! In de Zwijndrechtse Waard krijgen de kinderen van alle basisscholen al 10 jaar natuurlessen in de natuur. Het vervoer van deze kinderen wordt steeds meer een uitdaging voor de kinderen en de scholen. Vandaar dat wij ons samen met Rotary Zwijndrecht Waal en Devel hebben ingezet voor het faciliteren van een schoolbus, speciaal voor deze natuurlessen! In totaal is er € 23.500 opgehaald. 

Het goede doel voor de Verkerkloop 2017 was het KNRM Reddingstation Dordrecht. De KNRM is dé hulpverlener op het water, op zee, en ruim binnenwater. Reddingboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedeisende en niet-spoedeisende hulp. In totaal is er € 23.700 opgehaald. 

Het goede doel voor 2016 waren kinderen van gebruikers van de voedselbanken van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Voor gebruikers van de voedselbank is het lastig om rond te komen. Wij hebben ons ingezet dat de kinderen van gebruikers een leuk extraatje hebben ontvangen! In totaal is er € 25.000,- opgehaald.

Het Leontienhuis was in 2015 ons goede doel. Het Leontienhuis motiveert, coacht en begeleidt mensen met een eetstoornis. Het sluit aan bij de bestaande hulpverlening door te werken aan preventie en zo nodig motivatie tot behandeling en nazorg. In totaal is er € 23.500,- opgehaald.

Editie 2014 was goed voor een opbrengst van € 25.000,-. Dit prachtige bedrag was ondere andere bestemd voor Hulphond Nederland. Hulphond Nederland leidt hulphonden op voor de medische en therapeutische zorg.

In 2013 was de opbrengst € 26.000,-. Dit bedrag is onder andere bestemd voor de Stichting Move for MS (€ 10.000,-). Deze stichting zamelt geld in voor ErasMS, voor specifiek onderzoek naar kinderen met MS. Daarnaast komt ook een deel van de opbrengst (€ 2.500,-) ten goede aan het Gambia-project van het LOC@ te Zwijndrecht voor het realiseren van humanitaire projecten in Gambia.

Voor editie 2012 is gekozen voor Stichting Leergeld. Leergeld Nederland heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. De totale opbrengst was € 25.000,-.

 

Het grootste gedeelte van het binnengehaalde bedrag voor 2011 was bestemd voor de vernieuwing en uitbreiding (met dvd-mogelijkheden) van de tv-voorziening op de kinderafdeling van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, locatie Zwijndrecht. De totaalopbrengst was maar liefst € 27.000,-.

 

In 2010 is de opbrengst geschonken aan drie stichtingen: € 12.250,- voor Gehandicaptensport Zwijndrecht en twee bedragen van € 2.625,- voor stichting LIVE LIFE MAX en stichting ALS Nederland.

 

In 2009 ontving Kevin Hofland namens stichting KiKa (Kinderen tegen Kanker) een cheque ter waarde van € 10.000,-.

 

In 2008 ontving de Stichting Forever Fun, een vakantiefestijn voor Zwijndrechtse minderbedeelde kinderen van 6 tot 12 jaar, een cheque ter waarde van € 10.000,-.

 

In 2006 en 2007 is de opbrengst van € 14.000,- geschonken aan Kinderdagcentrum Ons Blije Honck, een centrum voor kinderen met een psychische storing of een ontwikkelingsachterstand in Zwijndrecht. Tevens is er in 2007 ook nog  € 2.500,- geschonken aan Right to Play.

 

In 2005 kwam de opbrengst van € 10.000,- ten goede van het nog op te richten Hospice De Cirkel in Zwijndrecht.

 

In 2004 werd de opbrengst van € 9.000,- verdeeld over 2 goede doelen: Stichting Lunenhof (zie hierboven) en Speeltuin West.

 

In 2003 is de opbrengst van € 10.000,- geschonken aan Stichting Lunenhof ten bate van een ontmoetingscentrum voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap in Zwijndrecht

 

In 2002 werd de opbrengst van € 7.000,- aangewend ten bate van gehandicapten in Zwijndrecht.

 

In 2001 ontving kinderboerderij De Kiboehoeve de totale opbrengst van fl 10.000,- van de loop.

 

In 2000 werd de opbrengst van fl 10.000,- door Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht (SWOZ) gebruikt voor het aanbrengen van een koelinstallatie in de bus voor de maaltijddienst.

In 1999 is de opbrengst van fl 10.000,- geschonken aan Stichting Gemiva, waarbij het bedrag aangewend werd voor de aanschaf van o.a. speciaal speelgoed voor kinderdagcentrum Ons Blije Honck voor gehandicapte kinderen.


 • uitslag 5 en 10 km
 • uitslag bedrijvenloop 5 km
 • uitslag bedrijvenloop 10 km
 • wat is de Verkerkloop?
 • inschrijven
 • scholenloop
 • individuele loop 5 en 10 km
 • bedrijvenloop 5 en 10 km
 • runningshirt
 • poster verkerkloop 2019
 • trainingsschema 5 en 10 km
 • Startnummer ophalen en andere tips
 • Privacy
 • nieuws
 • programma
 • parcours
 • locatie en verkeer
 • goede doel
 • sponsors
 • foto's
 • -->