header-scholenloop-1

"Opa, alle leuke dingen gaan niet door en dat komt door het coronavirus. Maar als het voorbij is,  dan kom ik weer bij opa en oma logeren.”

Aan het woord is onze kleindochter Yara, zij is op een tuin bezoek, uiteraard op gepaste afstand.

Als 5 jarige zal Yara niet als eerste aan de Verkerkloop hebben gedacht en er zijn zeker veel ergere dingen als gevolg van het enge virus maar dat er een paar duizend mensen, jong en oud, het heel jammer vinden dat de Verkerkloop niet doorgaat staat als een paal boven water.

Toch is het eerder voorgekomen in het lange bestaan van de Verkerkloop dat deze niet doorging, maar om een geheel andere reden. Mogelijk kunnen we daar moed uit putten dat het vast wel weer goed komt.

Na 17 edities kwam er de klad in het hardlopen. De scholen waren niet zo enthousiast meer, de leerkrachten stonden er niet echt meer achter en er was een nieuwe hype ontstaan: de triathlon van 1/8 tot een hele met alles daar tussen in. Al met al stortte de belangstelling in voor de prestatielopen.

Ook in Zwijndrecht werden er triathlons georganiseerd en als Verkerkloopteam verzorgenden wij de uitslagen, zoals ook in diverse andere plaatsen.

Maar zoals het met een hype vergaat, het waaide over. Men kwam er achter dat je wel uit een bepaald soort hout gesneden moest zijn om deze, zeker mooie sport, succesvol te kunnen bedrijven en men ging weer trimmen, joggen of wel hardlopen om fit te blijven. De prestatielopen werden weer in ere hersteld.

En met het 75 jarige bestaan van Verkerk hebben we dan ook de Verkerkloop weer nieuw leven ingeblazen. De scholen waren gelijk weer enthousiast, de Rotary ging  ook meedoen, de draaiboeken waren nog aanwezig en en actueel.

Opeens en met vereende krachten ontstond er, tot op de dag van vandaag, weer een dijk van een Verkerkloop.

En dan nu dit, niemand had het een paar maanden geleden verwacht, dit jaar geen Verkerkloop. Erg sneu voor al die enthousiaste lopers, vrijwilligers, verzorgers en de organisatie en een ieder die er op wat voor manier dan ook bij betrokken is.

Als Verkerkloop “veteraan” (nee nooit meegelopen) spreek ik dan ook de wens uit en ben er zo goed als van overtuigd, het zal toch wel een keer stoppen, dat we met z’n allen, in welke hoedanigheid dan ook,  in 2021 weer een fantastische Verkerkloop mogen beleven.

De leuke dingen moeten maar weer snel opgestart worden….. Ook voor Yara!

Met sportieve groet, 

Henk Nugteren

Terug naar Nieuws