coronavirus-2

De 43ste editie van de Verkerkloop, die op woensdagavond 19 mei 2021 zou plaatsvinden in Zwijndrecht is geannuleerd. De organisatie acht het niet verantwoord om het hardloopevenement door te laten gaan vanwege het Coronavirus.

Er zijn een flink aantal scenario’s besproken, zoals doorschuiven naar een andere datum of in een andere vorm. Uiteindelijk was bij elk scenario de conclusie dat de veiligheid en gezondheid van de lopers, toeschouwers en vrijwilligers de prioriteit heeft. Los van het feit of er überhaupt grootschalige evenementen van onze omvang mogen plaatsvinden vanuit de overheid. We zijn als Verkerk op de eerste plaats een organisatie van meer dan 300 medewerkers die zich breed maatschappelijk inzet. En hebben we dus een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen.

Dit alles heeft ons doen beseffen dat de meest verstandige beslissing is om de Verkerkloop 2021 te annuleren. We balen van dit besluit, zeker omdat we editie 2020 ook moesten afblazen, maar staan achter deze lastige beslissing. Naast het gezondheidsperspectief willen we niet een evenement organiseren waar we niet volledig achterstaan en waar het ‘Verkerkloopgevoel’ niet maximaal tot zijn recht komt.

We zijn ook van mening dat onze lopers, leveranciers en andere betrokkenen recht hebben op duidelijkheid. Vandaar deze keuze in een vroeg stadium.

Alternatief voor scholen en kinderen
Wel is er afgesproken dat we ook zonder de Verkerkloop onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en zullen een mooi alternatief voor de deelnemende kinderen en scholen bedenken. In wat voor vorm dat zal zijn en op welk tijdstip is nog nader te bepalen. De scholen zullen we hierover berichten. 

Editie 2022: woensdag 18 mei
Onze focus gaat nu al uit naar de editie in 2022. Op woensdag 18 mei 2022 zullen we de 'vernieuwde' 43ste editie organiserenWe hopen jullie allemaal in goede gezondheid aan de start te zien in mei 2022. Zorg goed jezelf, je familie en elkaar!

Met sportieve groet,

Organisatie Verkerkloop

Terug naar Nieuws