Doe jij mee met je school en loop je samen met je klasgenoten voor de beker? Aangemoedigd door je klasgenoten en familie. Wat een spektakel! Kinderen vanaf 6 jaar van de basisscholen in Zwijndrecht en Heerjansdam kunnen meedoen met het scholenkampioenschap. De meisjes en jongens lopen apart en in verschillende leeftijdscategorieën afstanden van 600 tot 1200 meter.

Prijzen
Ieder kind dat over de finish komt, ontvangt een herinneringsmedaille. In iedere categorie zijn er prijzenbekers voor de nummers 1 tot en met 3 bij de meisjes en de jongens. Ook is er een 1e, 2e en 3e prijs voor de basisscholen die over alle categorieën bij elkaar het snelst zijn. De snelste school krijgt ook de wisselbeker, die de volgende Verkerkloop weer ingeleverd moet worden.  Bepalend voor dit scholenkampioenschap is de klassering van de 2 snelste lopers van een school per categorie. Als een school minder dan 2 lopers in een categorie inschrijft, telt de klassering van de laatst binnengekomen loper in die categorie. Een school waarvan een loper op de eerste plaats eindigt, is dus niet per definitie winnaar van het eindklassement.

Kosten
Deelname is gratis!

Deelname 
Deelname aan de Verkerkloop is geheel op eigen risico.

Inschrijven
Inschrijven voor deelname gaat door voorinschrijving via de basisscholen in Zwijndrecht en Heerjansdam. Kinderen die niet verbonden zijn aan één van de deelnemende scholen en kinderen die niet van tevoren ingeschreven hebben, kunnen ook meelopen, maar zij krijgen geen startnummer en kunnen niet meedoen voor de prijzen. Ook zullen zij niet bij de uitslagen vermeld worden. Kinderen die zich na de vastgestelde uiterlijke inschrijfdatum aanmelden ontvangen geen startnummer en kunnen niet meedoen voor de prijzen.

Toppie looptraining
Toppie, een enthousiast team van sport- en cultuurcoaches voor kinderen in Zwijndrecht, bieden gratis trainingen aan voor alle kinderen die meedoen aan de Verkerkloop en graag goed voorbereid aan de start willen verschijnen. De Toppie coaches zijn JOGG-ambassadeurs en dragen zo hun steentje bij aan de Verkerkloop. Door middel van leuke oefeningen zullen de coaches de kinderen kennis laten maken met de hardloopsport, een unieke ervaring! Kijk op www.toppiecoach.nl voor alle informatie.

Startnummers 
Startnummers worden van tevoren via de scholen verspreid aan de deelnemers. Bepalend voor de leeftijd van de loper is de datum van de wedstrijd. Voor dispensatie dient overlegd te worden met de organisatie.

Begeleiding 
Elke groep lopers dient door een vertegenwoordiger (ouder, commissielid, leerkracht) van de betreffende school begeleid te worden.

Let op!
Vanaf 17.00 uur is de Molenvliet afgesloten voor alle verkeer. Fietsen kunnen op het terrein van de Verkerk Groep, achter het gebouw, geplaatst worden, niet op het grasveld.

Volg altijd de aanwijzingen van de organisatie.

Alle kinderen verzamelen zich ’s middags vanaf 17.45 uur op het grasveld voor de Verkerk Groep bij het bord met de naam van de school. Daar staan begeleiders, zij geven verdere aanwijzingen.