Adviseren, ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren van duurzame elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Dat is Verkerk!

Verkerk heeft een breed portfolio door werkzaam te zijn in vier verschillende marktsegmenten. Benieuwd naar de projecten waar Verkerk aan meewerkt? 

Energie-infrastructuren - Hollandse Kust (noord)
In het Energieakkoord is afgesproken dat in 2023 16% van de Nederlandse energievoorziening uit duurzame energiebronnen moet komen. Om dat doel te halen moet Nederland meer windenergie opwekken. De windparken Borssele, Hollandse Kust (zuid) en Hollandse Kust (noord) moeten in 2023 gerealiseerd zijn. Samen met de bestaande windparken levert dat een totaal vermogen op van circa 4,5 gigawatt, genoeg voor 3,5 miljoen huishoudens.


Als onderdeel van het bouwteam realiseert Verkerk de gebouw-gebonden installaties van windpark Hollandse Kust (noord). Edwin Kortman, Business Development Manager bij Verkerk: “We zijn bijzonder trots dat Verkerk door BAM Infra Nederland wederom is uitgekozen om de gebouw-gebonden installaties te verzorgen voor het transformatorstation voor windpark Hollandse Kust (noord).”

Dit betekent voor meer dan 30 gebouwen op het terrein alle elektrotechnische installaties, verwarming, koeling, ventilatie (HVAC), meet- en regeltechniek, brandmeldinstallaties en verdeelinrichtingen.

Utiliteit - Corridor II 
Corridor II in Breukelen is een modern kantoorgebouw die een fijne werkplek vormt voor meer dan 200 medewerkers. Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen met kantoorruimten.


Verkerk is binnen dit project verantwoordelijk voor veel werkzaamheden. Wij zorgen onder andere voor de hoofdaansluiting, de infrastructuur, de lichtinstallatie (LED), de noodverlichting, brandmelding en ontruiming, zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s.

Industrie - Gate Terminal
De Gate Terminal in Rotterdam bestaat uit drie opslagtanks, twee aanlegsteigers en een omgeving waar LNG wordt her-vergast. De Rotterdamse locatie geeft een snelle toegang tot de grote en nabije potentiële afzetmarkten voor aardgas in Noordwest-Europa.


In verband met gewenste uitbreiding en vernieuwing is Verkerk adviseur en uitvoerder voor diverse elektrotechnische werkzaamheden geweest op het terrein van Gate Terminal. Deze bestonden onder andere uit de aanleg van de licht- en krachtinstallatie van het ‘Fire Water Diesel’ gebouw, het leveren en monteren van diverse verdeelkasten en de aanleg van noodverlichting.

Gezondheidszorg - De Willaert
De Willaert in Etten-Leur heeft 135 comfortabele appartementen, die geschikt zijn voor iedereen die nu of in de toekomst zorg nodig heeft en zelfstandig wil blijven wonen. 


Verkerk heeft meegewerkt aan het opstarten van een platform om de zes woonzorglocaties en het hospice naar een hoger niveau te tillen. Dit doen we door zorgtechnologie toe te passen. Sinds 1983 zijn we één van de marktleiders op dit gebied. 

Benieuwd naar alle projecten?